RSA451

RSA451 SAMMUTUSAUTO

Satakunnan Pelastuslaitoksen, Kokemäen paloaseman sammutusauto.

Yksikkötunnukseltaan SA451 on vuonna 2007 käyttöönotettu Scania P380 alustalle rakennettu sammutusauto. Ajoneuvo on kalustettu sammutus-, raivaus-, kemikaalintorjunta- ja ensivaste -välineistöllä ja sen kalustolla kyetään aloittamaan tehokas pelastustoiminta.

Ajoneuvo on suunniteltu 1+5 miehistölle, johon kuuluu yksikön esimies, kuljettaja sekä neljä miehistön jäsentä (”kaksi sammutusparia”).

RSA455

RSA455 RAIVAUSAUTO

Yksikköä käytetään pääsääntöisesti tieliikennepelastamisessa sekä erikoisuutena Palfinger- nostolaitteen nostokouran kanssa sammutustehtävissä (raivaustyössä).

Ajoneuvoon on lisätty 2012 hydrauliuppopumppu 2500l/min tuotolla sekä nostolaitteen puomiin 6 kappaletta xenon työvaloja.

2022 Lisättiin Cobra cold cut sammutinleikkuri.

 

RSA453

RSA453 SÄILIÖAUTO

SA453 yksikkötunnuksella liikkuva neliakselinen raskassäiliöauto Scania P370 on otettu käyttöön vuonna 2015. Ajoneuvon tarkoituksena on turvata suurella vesisäiliöllään (17 500litraa vettä) sammutustoiminta tulipalotilanteissa.

Pelastuslaitoksen taktiikka on tällä raskaalla säiliöautolla turvata myös tarvittaessa muiden alueen kuntien veden saanti tulipalopaikalle. Tätä säiliöautoa hälytetään tulipaloihin, joissa vedenkuljetuskapasiteettia vaaditaan (esimerkiksi suuret rakennus- ja maastopalot).

RSA4579

RSA4579 KEVYT PELASTUS-/ ENSIVASTEAUTO

Pelastusajoneuvo on valmistunut Modul-System Oy ja Provan Oy:n yhteistyönä Turussa heinäkuu 2015. Ajoneuvokokonaisuus on rakennettu Mercedes-Benz Sprinter 319CDI 4×4 Bluetec rungolle.

– Ajoneuvo on rakennettu 4×4 maastoalustalle ja sillä kyetään tarvittaessa siirtymään huonokuntoisella tiellä ja soveltuvin osin vaikeassa maastossa (4000kg vinssi ja vetopisteet valmiina).

– Kalustotila on varustettu ovenavauskalustolla, liikenteenohjausvälineillä ja pintapelastusvarusteilla.

RSA457

RSA457 MIEHISTÖNKULJETUSAUTO

SA457 yksikkötunnukseltaan tehtäville lähtevä ajoneuvo on varusteltu ensiapu ja alkusammutusvälineistöllä. Ajoneuvoa käytetään nykyään henkilöstön siirtämiseen sekä huoltoajoneuvona suuremmissa tilanteissa ja muuhun palokunnan koulutus, harjoitus, liikenteenohjaus yms. toimintaan.

RSA458 VENE

Ensisijaisesti venettä käytetään vesipelastuksessa pintapelastajien apuna. Lisäksi veneellä suoritetaan etsintöjä vesistöissä, sairaiden siirtämistä saarista ja toimitaan avunanto- sekä öljyntorjuntatehtävissä. Veneellä voidaan myös siirtää sammutuskalustoa (irtoruiskut, letkut, suihkuputket, raivauskalustoa) esimerkiksi saaripaloihin.

Vene on varustettu vesipelastusta avustavalla istuintasolla, pelastusrenkaalla sekä valaisin- ja alkusammutuskalustolla

RSA4588 MÖNKIJÄ

Pääsääntöisesti mönkijää pelastustoimessa käytetään maastopaloissa tavarankuljetus ja tiedustelutehtävissä. Kyseinen ATV on varustettu lisäksi maastopelastusta silmälläpitäen irrotettavalla paarilavetilla ja käytetään myös henkilöetsinnöissä.

MÖNKIJÄ Koulutus/vara

Pääsääntöisesti mönkijää pelastustoimessa käytetään maastopaloissa tavarankuljetus ja tiedustelutehtävissä.  Käytetään myös henkilöetsinnöissä.